Om Østlandstour

Om Østlandstour

Generelt
Titleist Østlandstour er en Region Tour for spillere fra klubber i Innlandet, Østfold, Akershus, Oslo og Buskerud. 
Hensikten med Region Tour er å tilby spillere på nivået under Garmin Norgescup, og spillere som går ut av juniorklassen et godt regionalt turneringstilbud.
Turneringene spilles som åpne klubbturneringer (ikke forbundsturneringer) som initieres og arrangeres av klubbene, og ofte i samarbeid mellom klubbene i et geografisk område.  

Konkurransebestemmelser
Titleist Østlandstours konkurransebestemmelser er en spesifisering av NGFs generelle konkurransebestemmelser for Region Tour, og gjelder kun på Titleist Østlandstour .

Regler
Titleist Østlandstour spilles etter Golfreglene, men har også eget regelkort

Klasser
Titleist Østlandstour er primært en bruttoturnering, men er også åpen for nettospill avhengig av om turneringen ikke er fulltegnet. Det spilles i følgende klasser:
Damer brutto, hcp +8,0-11,9
Herrer brutto, hcp +8,0-11,9
Damer netto, hcp 12,0- 36,0
Herrer netto, hcp 12,0-24,0

Spilleform og format
Titleist Østlandstour spilles som single slagspill. Nettoklassene spiller single maksimum score (hullets par +5).

Startkontingent og premiering
Startkontingenten (minus NGFs andel til dekning av dommere) er grunnlaget for premiering for hver turnering. Klubbene velger selv type premier. Amatører kan ikke ta imot pengepremier i turneringer som både har brutto- og nettoklasser. Se amatørreglene for mer detaljer: https://www.golfforbundet.no/spiller/regler/amatorreglene

Ved lik score i bruttoklassene spilles det omspill hull for hull om førsteplassen. Ellers delte plasseringer. Delte plasseringer gir også delte Order of Merit (OoM)-poeng.
I nettoklassene rangeres alle plasseringer først etter spillehandicap, deretter matematisk, og til slutt etter loddtrekning.

En turnering uten cut over to runder gir 100% OoM-poeng, tre runder gir 150%, og finalen gir 200%. (jfr. OoM-poengtabell). 

Kvalifisering til Norgescup
De fleste turneringene på Titleist Østlandstur kvalifiserer til Norgescup. Se Golfforbundets oversikt over hvilke turneringer dette gjelder, og hvor mange plasser det er snakk om. 

Order of Merit (OoM)
Hovedsponsoren Titleist står for OoM-gavepremier til de beste sammenlagtplasseringene ved sesongslutt. Premiering på finaledagen. De 5 beste i bruttoklassene og de 3 beste i nettoklassene sammanlagt premieres. 
Spillernes 5 beste turneringer teller i sammendraget. Minimum antall turneringer er 2. Man må være til stede på finalen for å være aktuell for sammenlagtpremiering.
Lik OoM-sluttpoengsum avgjøres i bruttoklassene ved flest antall spilte runder, deretter ved beste ikke-tellende resultat, nest beste ikke-tellende resultat osv.
Lik OoM-sluttpoengsum i nettoklassene avgjøres etter flest spilte runder, deretter etter hcp.
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK hvis du godtar dette Les mer om cookies og personvern her